sunnuntai 24. syyskuuta 2017

Resepti hyvään seksiin

Mistä aineksista koostuu hyvä seksi? Tätä asiaa pohdin tämänkertaisessa kirjoituksessani ja avaan omaa ajatusmaailmaani siitä, mistä koostuu minun mielestäni hyvä seksi.

Seksi voi olla hyvää ja nautinnollista ihmisen kanssa, jota ei tunne tai jota näkee ekaa kertaa. Siinä voi olla tarvittavaa intohimoa, kiimaa ja tunnelmaa tarpeeksi sen suhteen, että molemmat osaavat heittäytyä seksin pariin täysin miettimättä mitään muuta ylimääräistä. Se voi olla todella estotonta, monipuolista ja rohkeaa. Voi tuntua, että siitä ei puutu mitään, se on todella hyvää ja joillekkin se voi olla se elämän paras kokemus, mutta väitän että tämän ihmisisen kanssa se on tai voisi olla jatkossa vielä entistä parempaa. Väitän myös, että tuohon ensimmäisen kerran onnistumiseen ihmisen kanssa, jota ei tunne vaaditaan jotain muuta kautta luotu luottamus, ajatus siitä mistä toinen tykkää ja nauttii, itsevarmuus sekä rohkeus ja halu heittäytyä siihen täysillä mukaan.

Yhtä oikeaa oikotietä tai tapaa ei kuitenkaan tietenkään ole, sillä olemmehan me ihmiset aivan erilaisia. Jokaisen kanssa seksi ei vaan yksinkertaisesti toimi, vaikka kuinka haluaisi tai toivoisi niin. Mikäli henkilökemia ei pelaa, mieltymykset eivät osu millään yksiin tai siitä puuttuu jokin henkinen tai fyysinen vetovoima niin eihän se seksi vaan voi toimia ainakaan sillä parhaalla mahdollisella tavalla.

Onko seksi sitten parasta sinkkuna kertaluontoisina kokemuksina, seksisuhteessa vai kenties parisuhteessa? Mielestäni seksiä näissä kolmessa eri tilanteessa ei voi edes verrata keskenään, sillä jokaisessa niissä on omat juttunsa. Jollekkin ihmiselle juuri nuo kertaluontoiset kokemukset voivat olla niitä parhaita, jos hän hakee esimerkiksi uusia haasteita tai jännitystä elämään. Seksisuhteessa taas luottamus ja toisen tunteminen johtaa usein avoimuuteen ja seksi on usein todella monipuolista ja siinä on mukana myös nousevaa intohimoa ja halua. Parisuhteessa tunteet luovat taas seksiin ihan omanlaiset juttunsa ja nautintonsa. Seksi voi tottakai olla teknisesti samanlaista jokaisessa kolmessa eri tilanteessa, mutta seksisuhteessa ja parisuhteessa homma rakentuu pitkälti luottamukselle ja avoimuudelle.

Minulla itselläni on kokemusta kaikista kolmesta eri "kategoriasta" ja rehellisesti voin myöntää saaneeni jokaisessa tilanteessa todella hyvää seksiä. Olen päässyt kokeilemaan mitä erilaisempia asioita niin kertaluontoisissa tapaamisissa, kuin myös seksisuhteessa tai parisuhteessa.

Kertaluontoiset tapaamiset eivät ole kuitenkaan olleet tuossa kohtaa mitään baareista pokattuja ihmisiä, joista en ole etukäteen tiennyt yhtään mitään vaan ne ovat olleet ihmisiä, joihin olen tutustunut esimerkiksi erilaisten sovellusten kautta keskustellen pidempään ja avoimesti seksistä ja kokemuksista. Se miksi osa oikeasti hyvistä ja nautinnollisista kokemuksista sitten ovat jääneet vaan siihen yhteen kertaan on johtunut joko siitä, että välimatka on estänyt tapaamiset useammin, elämäntilanteet ovat muuttuneet tai se on ollut molemminpuolin jo tiedossa, että se tulee jäämään siihen yhteen ainoaan kertaan jostain muusta syystä.

Seksisuhteisiin olen päätynyt sitten usein juuri sen onnistuneen ensimmäisen kerran kautta. Seksi on ollut hyvää, nautinnollista ja siinä on ollut heti sitä jotain, joka on koukuttanut. Seksisuhteet ovatkin olleet minun elämässäni todella suuressa roolissa ja myönnän minulla olleen niitä lukuisia. Ne ovat usein sisältäneet myös paljon muuta, kuin sitä pelkkää seksiä, mutta joidenkin ihmisten kanssa sitten enemmän sitä pelkkää seksiä ja toisten kanssa sitten taas enemmän myös kaveruutta tai jopa ystävyyttä. Tässä kohtaa siihen mitä kaikkea tuo seksisuhde on sitten sisältänyt on vaikuttanut tottakai se henkilökemia ja yhteiset mielenkiinnon kohteet muissa elämän osa-aluieissa kuin seksissä.

Parisuhteita minulla ei ole elämäni aikana montaa ollut, sillä olen todella huono ihminen sitoutumaan ja julistamaan jonkun suhteen aidoksi parisuhteeksi. Minulla on siis ollut myös oikeasti pidempiaikaisia seksisuhteita, jossa on ollut suunnilleen kaikki parisuhteeseen tarvittavat tekijät, mutta koskaan se ei ole ollut ainakaan virallisesti sitä. Olen tasan kerran ollut parisuhteessa, jossa olen asunut kumppanini kanssa yhdessä samassa asunnossa ja olemme eläneet sitä ns "perusarkea" yhdessä päivästä toiseen. Tässä suhteessa seksiä harrastettiin päivittäin ja useamman kerran päivässä yleisesti, mutta sisältyi siihen myös ns "kuivia" kausia. Seksi oli parhaimmillaan todella estotonta, kokeilevaa ja kehittyvää. Päädyimme kokeilemaan todella paljon erilaisia asioita, mitä ehkä alkuun jompikumpi vierasti tai ei osannut kuvitellakkaan kokeilevansa. Tämä suhde avasi paljon mieltäni ja vahvisti tunteitani siitä mistä minä pidän ja millainen ihminen olen seksin suhteen. Tunteet loivat omanlaisen intohimon ja kiihkon seksiin ja sitä tunnetta ei mielestäni pysty millään keinoin luomaan keinotekoisesti vaan se vaatii sen vahvan tunnesiteen kahden ihmisen välille.

Karkasin hiukan aiheesta avatessani omia kokemuksiani seksistä, mutta tarkoitus oli hiukan avata myös omia kokemuksiani ja kertoa jo niissä näistä pääpointeistä mitkä ovat omalla kohdallani olleet niitä avaintekijöitä hyvään seksiin.

Nämä tärkeimmät avaintekijät toimivaan, hyvään ja nautinnolliseen seksiin ovat mielestäni:

1. Luottamus

2. Avoimuus

3. Aitous

4. Intohimo

5. Taidot

Yritin järjestää nämä asiat tärkeysjärjestykseen aloittaen siitä mikä on mielestäni eniten tärkeintä. Moni näistä mainitsemista asioista vaikuttaa toisiinsa hyvin pitkälti ja luottamus ja avoimuus kulkee hyvin usein käsi kädessä.

Luottamus on mielestäni ehdottomasti tärkein asia, jota ilman seksi voi olla jollain tasolla hyvää, mutta ei koskaan todella hyvää, loistavaa tai mahtavaa. Mikäli luottamus puuttuu, niin siitä puuttuu todella usein myös paljon muuta. Ilman luottamusta on vaikea olla täysin avoin tai aito oma itsensä, on vaikea tuoda esiin ne kaikki tuhmimmat toiveensa tai fantasiansa. Luottamus rakentuu yleensä jonkinlaiselle ystävyydelle.

Poikkeuksia on ja olen pystynyt rakentamaan tietynlaisen luottamuksen myös ihmisiin, jota en ole tuntenut entuudestaan, mutta olen tutustunut heihin esimerkiksi pidempien keskustelujen kautta. Rivien välistäkin oppii kokemusten pohjalta lukemaan ja tässä kohtaa toteankin, että itseäni välillä hämmästyttää oma taitoni lukea ihmisiä jo pelkän tekstin perusteella. Olen myös huomannut sen toimivan toiseen suuntaan ja omien kokemuksieni mukaan minuun on helppo luoda luottamus pelkkien tekstien muodossa, sillä olen tekstin takana juuri se aito oma itseni. Nämä asiat vaikuttavat siihen miksi koen itse saavani irti myös noista kertaluontoisista tapaamisista tai tapaamisesta seksin merkeissä jo ensimmäisellä kerralla. Kaikki eivät näistä kokemuksista osaa nauttia heti ensimmäisellä kertaa tai eivät yksinkertaisesti kykene harrastamaan seksiä tai rakentamaan sitä luottamusta ihmiseen ennen ihmisen tapaamista ja ihmiseen enempää tutustumista.

Tietynlaiselle ystävyydelle tai kaveruudelle pohjautuvassa jutussa se luottamus taas etenee syvemmälle tasolle ja se avaa ihan uudet ovet erilaisille nautinnoille ja kokemuksille. Tässä tilanteessa molemmat pystyvät olla aitoja omia itsejään, uskaltavat olla täysin avoimia ja kummallakaan ei ole mitään häpeiltävää tai piiloteltavaa. Tämä yhtälö myös syventää sitä jo syntynyttä intohimoa ja vetovoimaa toista kohtaan ja tässä kohtaa seksisuhde on jo sillä tasolla, että molemmat janoavat vain saada lisää ja lisää ja tapaamiskerrat tihenee ja seksi paranee ja syvenee.

On vaikea olla avoin, mikäli luottamus puuttuu. On vaikea luottaa, mikäli toinen ihminen ei ole täysin aito oma itsensä. Nämä kaikki tekijät vaikuttavat toinen toisiinsa ja ne syntyvät, kuin itsekseen ihmisen kanssa, jonka kanssa on samalla aaltopituudella ja jonka vetovoima kiehtoo niin fyysisellä, kuin henkiselläkin tasolla. Ilman näitä tekijöitä seksi ei todellakaan toimi.

Seksi ei myöskään toimi, mikäli ihminen ei kiihota tai vedä sinua puoleensa jollain tavalla. Mielestäni jonkinlainen fyysinen yhteys ja vetovoima tarvitaan aina, vaikkakin henkinen yhteys on usein se paljon tärkeämpi ja syventävämpi asia. Vaikka se toinen ihminen olisi se ns "täydellinen" mies tai nainen sinun makuusi fyysisesti ei pidemmän päälle riitä, mikäli henkinen yhteys ja vetovoima puuttuu. Tai ainakaan minun kohdallani pelkkä pinta ei riitä pitämään mielenkiintoa kovin kauaa yllä. Kertaluontoisessa tapaamisessa, esimerkiksi baarista pokattuna yhdenyön hoitona myös tälläinen pelkkää pintaa sisältävä intohimoinen hetki voi toimia, mutta valitettavan usein siitä puuttuu sitten paljon muuta miksi seksi ei ole sen kummoisempaa. Nuo baarista pokatut kännisäädöt ei muutenkaan kuulu omiin mieltymyksiini.

Viimeisenä ratkaisevana tekijänä on taidot. Taitoja on vaikea mitata tai vertailla keskenään erilaisin mittarein, mutta mikäli toinen ei osaa yhtään tyydyttää toisen seksuaalisia himoja niin seksi ei yksinkertaisesti voi toimia, vaikka kaikki muut osa-alueet olisivatkin kunnossa. Silloin tuota suhdetta voisi kutsua enemmänkin ystävyydeksi, josta kannattaa se seksi unohtaa kokonaan pois kuvioista. Seksuaalisia taitoja ja toisen seksuaalisten halujen tyydyttämistä voi tottakai opetella ja niin pitääkin, mutta mikäli kaikesta huolimatta seksi ei tunnu toimivan niin sitten se ei vain toimi. Korostan tosin vielä sitä, että useasti tilanteessa, jossa toinen todella haluaa tyydyttää toisen seksuaaliset himot niin keinot ja tavat oppia ne löytyvät kyllä aivan varmasti mikäli molemmat sitä haluavat. Taitojen suhteen olen myös usein kuullut siitä, että moni mies luulee osaavansa tyydyttää naisen, kuin naisen, mutta todellisuus onkin sitten aivan jotain muuta. Tähän voi olla monia erinäisiä syitä, mutta yleisin syy tuntuu olevan joko kokemattomuus tai sitten se, että ihminen on ollut esimerkiksi pitkässä parisuhteessa, jossa on harrastanut seksiä vain sen yhden ainoan ihmisen kanssa. Ongelma tästä muodostuu silloin, kun hän itsevarmana luulee sen saman tavan pätevän naiseen, kuin naiseen, mutta totuus on aivan täysin toisenlainen. Seksiä tai tapoja tuottaa nautintoja voi siis oppia monella tapaa, niitä voi oppia aivan väärinkin tai niihin voi kehittyä sokea ja kapea ajattelutapa, että jokaisen ihmisen nautinto on täysin samanlainen.


Kun kaikki nämä tai suurin osa näistä osa-alueista on kunnossa päästäänkin sitten kysymykseen, että mikä on sitten mielestäni hyvää seksiä tai millaista on hyvä seksi? Tämä riippuu todella paljon siitä millaiset mieltymykset kenelläkin on seksin suhteen, mutta myös fiilis ratkaisee todella paljon. Väitän seksin olevan hyvin pitkälti fiilislaji ja ainakin omalla kohdallani se toimii parhaiten, kun saan toteuttaa halujani juuri sen hetkisen fiiliksen mukaan eikä seksiä harrasteta minkään oppikirjan tai käsikirjoituksen mukaan. On välillä kiva leikkiä ajatuksilla milloin voisi tehdä mitäkin, mutta mitään tiettyä järjestystä on vaikea sopia etukäteen tietämättä mikä se fiilis siinä hetkessä on. Seksi ei saa missään nimessä olla mikään suoritus vaan sen pitää olla kahden ihmisen nautinto, jossa molemmat osapuolet haluavat saada ja antaa niitä nautintoja.

Omalla kohdallani nautin suuresti seksistä silloin, kun nainen on täysin oma itsensä, osaa ja uskaltaa heittäytyä siihen seksiin täysillä mukaan eikä häpeile itseään, halujaan tai ajatuksiaan. Mitä avoimempaa, estottomampaa, intohimoisempaa ja kiimaisempaa meno on niin sitä parempi. Mä arvostan suuresti sitä, jos toinen tykkää ja haluaa panostaa siihen seksiin erilaisin lisämaustein kuten seksikkäästi pukeutumalla tai vaikkapa miettimällä etukäteen mitä tekisi mieli kokeilla ja kertoo sen siinä tilanteessa ja fiiliksessä minulle. Rakastan myös tuottaa nautintoa naiselle erilaisin keinoin. Rakastan nuolla mikäli nainen saa siitä aitoa nautintoa ja voin sen huomata, kun kieleni tekee työtä hänen jalkovälissään. Tykkään käyttää myös sormiani ja erilaisia leluja kivana lisämausteena. Tiivistettynä monipuolisuus ja vaihtelevuus siis sytyttää. Spontaanius on myös asia mikä minua sytyttää ja erilaiset paikat ovat oikeassa mielentilassa todella kiihottavia. Minulle on todella tärkeä sen toisen osapuolen nautinto, sillä ilman molemminpuolista nautintoa ja kiimaa omatkin haluni häviävät hyvin helposti. On tottakai myös tietynlaisia tilanteita ja poikkeuksia, jossa kiihokkeena voi olla myös jokin muu asia, kuin se toisen nautinto perinteisellä tapaa, kuten esimerkiksi alistamiseen liittyvissä jutuissa, mutta loppupeleissä niissäkin leikeissä haetaan sitä molemminpuolista nautintoa vaikkakin se on erilaista nautintoa.

Mä tykkään olla se osapuoli joka määrää, käskee ja ohjaa. Olen huomannut myös todella usein päätyväni harrastamaan seksiä juuri sellaisten ihmisten kanssa, jotka kaipaavat määrätietoisia ja itsevarmoja otteita sekä sitä otetuksi tulemisen tunnetta. Tykkään hallita oman nautintoni lisäksi myös sitä toisen nautintoa, sillä sen avulla voi hyvinkin saada toiselle monenlaista kivaa aikaan. Tottakai vastapainona on välillä mukava heittäytyä vain nauttimaan siitä mitä toinen sinulle tekee, mutta alistuvaksi osapuoleksi minusta ei ainakaan tähän mennessä vielä ole koskaan ollut. Tästä aiheesta olisi tarkoitus myös avata vielä jossain kohtaa oma aiheensa, joka keskittyy rajumpaan ja alistavaan seksiin ja miksi se minua sytyttää.

Loppuun vielä tiivistettynä vinkkini siihen mistä koostuu hyvä seksi. Hankkikaa luottamus toisiinne, uskaltakaa olla rohkeasti avoimia omia itsejänne ja puhukaa seksistä juuri niillä sanoilla ja sellaisena, kuin sen päässännekin kuvittelette. Älkää häpeilkö niitä halujanne, kroppaanne tai mitään muutakaan vaan heittäytykää seksin nautinnolliseen maailmaan täysillä. Uskaltakaa puhua ja ilmaista itseänne myös seksin aikana. Tuokaa esiin se mistä nautitte ja mikäli jokin asia ei juuri sillä hetkellä tai muutenkaan sytytä niin kertokaa se myös sille toiselle osapuolelle. Kun tekee mieli kokeilla jotain uutta niin tee päätös siitä, että haluat kokeilla sitä ja aseta itsellesi tavoitteeksi päästä kokeilemaan sitä juttua mahdollisimman pian. Ei ole väärin lukea erilaisia tekstejä, katsoa videoita tai keskustella aiheesta ihmisen kanssa, jolla on kokemusta kyseiseistä asiasta. Toteuttamalla halujasi kehität itseäsi ihmisenä, saat uusia kokemuksia ja mikä parasta niin löydät usein uusia polkuja onneen ja hyvään oloon.

En tiedä kuinka paljon teksti karkasi ajoittain aiheesta tai kuinka paljon toistin itseäni, mutta toivottavasti sekavasta tekstistä tulee pääpiirteet selkeäksi ja minun ajatusmaailmani avautuu siitä jollain tapaa. Mikäli jotain kysyttävää herää tekstin perusteella niin minulle saa laittaa avoimia kysymyksiä tai palautetta edelleen tekstiin tai blogiini liittyen.

Pyrin saamaan lisää tarinoita tänne valmiiksi piakkoin, sillä niitä edelleen muutama kappale tuolta luonnoksista löytyy. Nautinnollista syksyä teille, jotka tänne blogiini eksytte.

-X-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti